Biotip genetic

Află cărui Biotip genetic aparții

Există tipuri și tipuri de diete. În realitate nu există diete foarte bine proiectate structural, mai bine spus sunt doar sfaturi și păreri despre alimentație. De altfel nu există dieta perfectă, deoarece fiecare dintre noi aparținem a ceea ce numim „BIOTIP GENETIC”.

Astfel, orice regim alimentar care nu este adaptat la caracteristicile biotipului genetic individual nu poate servi prea mult. Toți căutam modificări estetice corporale, în special eliminarea stratului adipos.

Indiferent de sex, gradul de dezvoltare fizică sau obiectivul sportiv, există un element comun în toate cazurile: voința de a elimina stratul adipos din corpul nostru. Se știe că nu toți răspundem egal la același tip de dietă, iar asta se datorează individualității metabolice. Trebuie să întelegem de la început cărui biotip aparținem și care sunt tendințele fiecăruia dintre noi, după care vom adapta alimentația la fiecare caz particular.

Există 3 biotipuri globale:

Putem spune că nimeni nu aparține 100%  unui biotip concret, ci fiecare dintre noi prezintă generalități diferite la cele 3 biotipuri, cu tendințe predominante la un biotip sau altul. Nu întâmplător s-au stabilit 3 tipuri genetice și anume:

– Ectomorfii, sau biotipul slab, reprezentați prin preponderență de oameni slabi, cu o constituție corporală delicată.

-Endomorfii, sau grașii naturali, reprezentați prin rotunjimea formelor și usurința de a înmagazina grăsime corporală sau strat adipos în toate zonele corporale.

– Mezomorfii, sau biotipul genetic cu corp atletic, umeri lați, schelet puternic, musculatură puternică și armonioasă a întregului corp.

Regimul alimentar pentru Ectomorfi:

Fundamental, ectomorfii sunt bine definiți din punct de vedere muscular, dar au enorme dificultăți de a câștiga greutate corporală.

Ca o regulă generală, dieta care le aduce cele mai bune rezultate este: mulți carbohidrați, moderată în proteine și relativ joasă în grăsimi. In termeni de procentaje de nutrienți ne putem fixa în jur de 55-60% de carbohidrați, 25-30% de proteine și 10-15% de grăsimi.

Nu întâmplător cifrele nu sunt fixe, după cum se poate vedea, deoarece întotdeauna trebuie modificate la fiecare caz particular, și pentru că în realitate sunt foarte puțini aceia care sunt dispuși de a face calcule pentru a urmări un regim alimentar exact, dar servesc  pentru a ne indica ce tipuri de alimente sunt prioritare.

Putem spune că trebuie să asigurăm: două sau trei grame de proteine pentru fiecare kilogram de greutate corporală zilnic, pentru a garanta materialul minim de constucție musculară, puține grăsimi bune sau nesaturate, pentru a întreține metabolismul activ provenind din ulei, un pumn de fructe seci, iar restul lăsându-l carbohidraților.

Dacă cântăriți aproximativ 70 kg, trebuie să consumați între 140 și 210 grame de proteine zilnic. Le puteți obține din diferite alimente precum priept de pui (50-60gr.), omletă din 3 ouă (23 gr.), 100 gr. brânză (15 gr.), 100 gr. mușchi de vită (30 gr.), două iaurturi (10 gr.) 100 gr. pește (17 gr.), sau altă variație de alimente de acest tip cu înalt conținut de proteine, fără a uita că vă puteți ajuta cu suplimente proteice precum Proteine din Zer sau Proteine din din albuș de ou, care sunt foarte ușor de absorbit și digerat. Puteți folosi între 30 și 50 gr zilnic.

Carbohidrații îi puteți alege dintre cartofi, orez, paste fainoase, cereale integrale, legume și verdețuri. Pentru a fi siguri de progres puteți folosi suplimente care conțin carbohidrați precum Grenade Muscle Machine Mass si Grenade Muscle Machine Lean.

Toate acestea, combinate și folosite inteligent, vă vor aduce garanția că efectele nu vor întârzia să apară.

Regimul alimentar pentru Endomorfi:

Endomorfii nu întampină dificultăți pentru a câștiga masă musculară, dar se îngrasă cu ușurință, iar problema apare când vor să se definească, deoarece sunt grași naturali.

Am văzut că, pentru a câștiga greutate hidrații de carbon constituie în mare parte dieta. Pentru a se putea defini sau a scade în greutate, în cazul ectomorfilor, sau mai bine spus de a elimina grăsimea, nu se poate obține fără o reducere drastică de glucide.

Majoritatea din aceștia (ectomorfi) sunt foarte sensibili la insulină, iar acest hormon blochează utilizarea depozitelor de grăsime ca sursă de energie. Pentru a fi mai precis, o mare parte ce aparțin acestui biotip genetic prezintă o moderată rezistență la insulină, deci celulele lor nu captează bine insulina, nelăsând ca aceasta să pătrundă în interior.

Rezultatul este un nivel ridicat de insulină și glucoza în sânge și de aici ușurința de a acumula grăsime și în același timp o mare dificultate pentru a o elimina, deoarece insulina activează lipogeneza (formarea stratului adipos începând de la glucoza). În acest caz, când se dorește să se elimine grăsimea, trebuie în primul rând să renunțăm la carbohidrații din dietă și trebuie mărit procentajul de proteine, dar nu în aceeași proporție deoarece, pentru a pierde grăsime trebuie să ajungem la un deficit caloric.

Altfel spus, pentru a activa pierderea de grăsime trebuie să ingerăm cu 500 calorii mai puțin decât cheltuielile organismului. Trebuie eliminate 1000 cal. ce provin de la carbohidrați și mărit procentajul proteic cu 500 calorii.

Rezultatul corespunde cu reducerea a 250 gr. hidrați de carbon (250 x 4 = 1000) și putem administra 125 grame de proteine mai mult, provenind de la alimente cu conținut ridicat de proteine sau suplimente proteice.

Faceți calcule simple pentru a știi exact ce cantitate din anumite alimente trebuie micșorate, și ce cantitate de alimente trebuie folosită mai mult, în timp ce schimbați proteina pe carbohidrați.

Pentru un rezultat mai bun puteți folosi produse pentru slăbit precum L-Carnitina, Carnitină Extreme Shot.

Ținând cont de toate acestea veți observa puțin câte puțin cum vor dispare acele kilograme ce sunt în plus și nedorite.

Regimul alimentar pentru Mezomorfi.    

“Norocoșii” acestui biotip genetic au cele mai multe avantaje pentru a deveni buni culturiști. Majoritatea mezomorfilor sunt musculoși și sunt definiți înainte de a începe antrenamentul cu greutăți. Acest biotip genetic poate renunța în orice moment la dieta stabilită fără să înmagazineze grăsime corporală semnificativă. Dacă vor obține proteina necesară vor continua să crească fără nici un fel de problemă.

Avantajul lor constă în metabolismul activ pe care îl dețin, utilizând perfect grăsimile pentru a produce căldura corporală și energie în loc să îl depoziteze sub formă de strat adipos, în timp ce profită la maxim de proteinele ingerate.

Combinați inteligent antrenamentul, odihna și dieta stabilită incluzând produsele suplimentare și în timp scurt veți avea o musculatură demnă de invidiat.

SFATURI GENERALE PENTRU A OBȚINE GREUTATE CORPORALĂ:

Pentru a obține greutate corporală și masa musculară trebuie să aveți în vedere următoarele:

 • Asigurațivă că puteți ingera zilnic în jur de 2-3 gr. de proteina pentru fiecare kilogram de greutate corporală.
 • Întrețineți un aport zilnic minim de grăsimi nesaturate provenind din fructe seci și ulei ce nu pot să se convertească în strat adipos.
 • În afară de proteine și grăsimi nesaturate folosiți carbohidrați complecși, în cazul bioti-pului ectomort (orez, paste făinoase și cartofi) iar carbohidrați cu un conținut ridicat de fi­bră (legume și verdețuri) în cazul biotipului endomorf.
 • Realizați un minim de cinci sau chiar șase mese zilnic cu un interval de 3 ore între fiecare, cu un conținut foarte moderat de alimente.
 • Odihniți-vă suficient. Dormiți 8-9 ore pe noapte, începând cu ora 10, pentru a vă reface.
 • Nu este posibil să câștigați greutate corporală dacă nu aveți un plus de 300-500 calorii mai mult decât cheltuielile zilnice.
 • Dacă obtineți mai mult de jumătate de kg. săptămânal, există multe posibilități că ați obținut mai multă grăsime sau lichide decât mușchi pur.

SFATURI GENERALE PENTRU A PIERDE GREUTATE CORPORALĂ:

Când vorbim de pierdere în greutate corporală ne referim la eliminarea stratului adipos pentru toate biotipurile genetice, endomorf, ectomorf sau mezomorf, pentru a reduce stratul adipos existent și pentru a defini musculatura.

Pentru a pierde stratul adipos trebuie să avem în vedere unele reguli de bază:

 • Împărțiți totalul de alimente în multiple mese pe parcusul zilei.
 • În acest caz, diferența între caloriile ingerate și cheltuielile zilnice trebuie să fie mai mica cu 300-500 calorii. Trebuie să avem în vedere ca 1 kg. de grăsime corporală este echivalentul a 7.000 calorii, pierderea a 500 calorii zilnic înseamnă pierderea a 3.500 calorii săptămânal, sau altfel spus o jumătate de kg. de grăsime corporală.
 • Nu încercați să pierdeți mai mult de o jumătate de kg. de grăsime corporală săptămânală deoarece riscați să eliminați masa musculară. Jumătate de kg. în 7 zile reprezintă o cantitate importantă, egal a 2 kg. lunar sau 24 kg. anual.
 • În această perioadă nu  folosiți băuturi răcoritoare ce conțin zahăr, sucuri, fructe dulci sau orice aliment ce conține zahăr.
 • Aveți răbdare. Corpul uman poate schimba metabolismul complet dar nu în câteva zile, fiind necesare săptămâni sau luni, dar merită să așteptați.

UN LUCRU SIGUR PENTRU TOȚI:

Indiferent de ce biotip genetic aparțineți puteți avea nevoie de ajutor pentru a accelera creșterea musculară, pentru a reduce rezervele de grăsime corporală, sau pentru a vă menține definiți. Diferența între aceste biotipuri genetice există în activitatea metabolică și de gradul de eficacitate al ei.

Fără îndoială cel mai norocos biotip genetic este mezomorful, deoarece metabolismul său activează la un ritm mediu, uzează bine caloriile, întreține bine mecanismul de a produce energie chiar din grăsimi și permite sinteza proteica de a forma masa musculară.

Ectomorful are un metabolism hiperactiv de a arde multe calorii și de aceea nu înmagazinează grăsime corporală, arzând hidrații de carbon și proteinele și de aici dificultatea de a forma masa musculară

Endomorful, sau cazul opus ectomorfului, suferind de activitate metabolica slabă, ritmul său este lent, nu arde bine caloriile, mai mult, este sensibil la insulină și la carbohidrați și poate acumula cu ușurință grăsime corporală. Altfel spus se îngrașă cu ușurință și îi costă foarte mult să piardă grăsime corporală.

Indiferent de ce biotip genetic aparțineți cheia succesului vostru depinde numai de voi. Pentru a avea mai mult succes puteți folosi produse din gama HIGH ENERGY. HIGH ENERGY oferă produse pentru fiecare biotip genetic. Puteți începe folosind produsele High Energy și veți fi pe un nou drum.

Mult succes !

Site Footer