Arginina- hardbody

Arginina

Arginina reprezintă un aminoacid considerat neesențial, cu rol important în creșterea și dezvoltarea normală. Poate fi considerat esențial în anumite etape ale vieții precum copilărie, pubertate deoarece stimulează secreția hormonului de creștere (HG) fiind necesară pentru creșterea corectă și dezvoltare.

Funcțiile argininei

  • Stimulează secreția hormonului de creștere.
  • Mărește sinteza proteica, deci mărește masa musculară.
  • Intervine în metabolismul nitrogenului; se implică în conservarea echilibrului dintre nitrogen și dioxidul de carbon.
  • Stimulează sistemul imunologic; este implicată direct în menținerea și repararea acestuia.
  • Îmbunătățește sistemul circulatoriu și activitatea cardiacă.
  • Stimulează libidoul și îmbunătățește potența sexuală.
  • Reprezintă un important agent antiîmbătrânire.

Acțiunea argininei

Arginina accelerează recuperarea după exercițiu fizic prin efectul pozitiv asupra sistemului imunologic și poate afecta nivelele Hormonului de Creștere (GH) cu un efect pozitiv asupra creșterii musculare.

Secretat de glanda pituitară, Hormonul de Creștere (GH) stimulează mărirea masei musculare. Această acțiune se realizează toată viața, dar este foarte important în copilărie datorită indicelui rapid de creștere. În consecință mărește sinteza proteică iar rezultatul se concretizează prin mărirea masei musculare.

Mărește transportul aminoacizilor în celule musculare în sinteza proteinei musculare. Organismul transformă acest aminoacid în oxid nitric. Funcția pe care o realizează este de relaxare deoarece micșoareză presiunea arterială.

Relaxează vasele sanguine și stimulează circulația, fluxul sanguin se mărește în întreg organismul. De aceea arginina este benefică atât pentru inima cât si pentru îmbunătățirea potenței sexuale (un ajutor dublu pentru bărbații în vârstă cu activitate sexuală activă).

L-arginina mărește libidoul și intensitatea senzațiilor în timpul actului sexual. Joacă un rol fundamental în Ciclul Urinei, de la dezintoxicarea amoniacului produs în metabolismul proteinelor și în normalizarea nitrogenului metabolismului muscular.

L-arginina se transformă în L-ornitină, după care se retransformă din nou în L-arginina. Cei doi aminoacizi joacă un rol sinergic și de aceea se încorporează împreună în suplimentele nutriționale. Datorită efectului vasodilatator ce provoacă stimularea circulației sangvine este foarte util pentru problemele de varice.

Stimulează producerea colagenului favorizând elasticitatea vaselor sanguine. Odată cu înaintarea în vârstă nivelul hormonului de creștere scade și cu aceasta apar o serie de probleme degenerative. O doză adecvată de arginină poate să evite apariția acestor probleme.

Doze recomandate 

Atât la barbati cât si la femei, se folosesc zilnic intre 1,5 pâna la 3 gr. Pentru a mari eficacitatea acestui supliment, luati L-arginina pe stomacul gol, sau dupa masa bogata in carbohidrati si putine proteine.
Nu depasiti un total de 5 gr/zi. Personal recomand o doza de 3 gr de L-arginina inainte de a dormi, pentru a mari efectul de stimulare a Hormonului de Crestere, deoarece acest tip de hormon se secreta in timpul somnului de noapte.

Site Footer