De ce trebuie sa consume sportivii vitamine si minerale

Beneficiile consumului de suplimente nutritive pentru organism

În ciuda tuturor așteptărilor, încă nu reușim să folosim alimentele ca sursă principală pentru a oferi organismului nostru toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru a fi sănătos. Astfel că suplimentele nutritive au devenit din ce în ce mai utilizate produse pentru a suplimenta necesarul de vitamine și minerale, proteine, aminoacizi etc.

De ce folosim suplimente nutritive mai ales când depunem efort fizic intens? Rolul acestor suplimente este acela de a completa dieta de zi cu zi pentru a oferi organismului nutrienții necesari pentru o bună funcționare și pentru o calitate a vieții cât mai bună.

Oferă stare generală de bine și energie

Datorită compoziției bogate în vitamine și minerale, suplimentele oferă o stare generală de bine pentru că organismul funcționează în parametri normali, bucurându-te totodată de mai multă energie.

Suplimentele nutritive pot avea un rol benefic în combaterea depresiei, anxietății și a stărilor proaste în general.

Există suplimente nutritive pentru sportivi cum ar fi băuturi energizante cu electroliți, băuturi energizante, geluri energizante cu electroliți sau geluri energizante izotonice care au rolul de a le oferi mai multă energie, astfel încât aceștia să obțină performanțe remarcabile la competițiile la care participă. Desigur că acestea pot fi folosite și de către persoanele care nu fac foarte mult sport, însă se simt mai mereu obosite și lipsite de energie.

Întăresc sistemul imunitar

Unele suplimente alimentare pot fi de mare ajutor în cazul unui sistem imunitar slăbit. Acestea sunt foarte benefice deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar datorită complexului foarte bogat de vitamine și minerale aflat în compoziția suplimentelor.

Suplimentele alimentare contribuie la întărirea dar și la sprijinirea funcțiilor sistemului imunitar, astfel încât acesta să facă față cu brio provocărilor zilnice.

Au rol benefic pentru piele

Dacă consumați suplimente nutritive pielea poate avea la rândul său foarte mult de câștigat de pe urma administrării acestora pentru că or vor face mai elastică, hidratată și mai flexibilă.

Cum am mai discutat în articole anterioare suplimentele aduc beneficii și pentru ligamente și articulații, acestea făcându-le mai puternice și mai sănătoase. Suplimentele au rolul de regenerare articulară ajutând la creșterea mobilității, durerea este neutralizată, iar inflamațiile articulare sunt reduse, în timp ce stresul oxidativ este neutralizat.

Ajută la arderea grăsimilor

Suplimentele alimentare mai pot reprezenta un real ajutor și atunci când porți o luptă împotriva kilogramelor în plus. Cu ajutorul acestora poti slăbi mai rapid, accelerând arderea grăsimilor și a caloriilor.

Există pe piață o gamă largă de suplimente pe bază de carnitină, cafeină sau crom care ard grăsimea și reduc pofta de mâncare.

Oferă beneficii pentru calitatea somnului

Unele persoane mai optează pentru administrarea suplimentelor naturale atunci când au probleme cu somnul. Somniferele pot avea efecte secundare neplăcute.

Suplimentele naturale sunt foarte apreciate și pentru faptul că au capacitatea de a completa unele deficite din organism despre a căror existență s-ar putea să nu ai cunoștință de cauză, însă ele să fie acolo. Vei obține o stare de bine dar și mai multă energie cu ajutorul căreia vei deveni o persoană mult mai activă.

Putem concluziona faptul că suplimentele nutritive au scopul de a susține organismul, oferindu-i un aport generos de vitamine și minerale, atât de necesare pentru un stil de viață sănătos în ciuda tututor provocărilor zilnice.

Pentru dezvoltarea masei musculare puteți apela la suplimente pe bază de proteine din zer, cazeina, soia sau proteine vegetale sunt cele mai bune însă nu trebuie să uităm că acestea nu pot funcționa la maximul posibil fără să vă hrăniți corpul și cu vitamine și minerale.

Site Footer