Beneficii magneziu

Cele mai importante beneficii oferite de magneziu pentru organism

Pentru că piața de profil oferă tot mai multe suplimente cu magneziu, este important să se evidențieze în contextul actual și toate beneficiile pe care acest mineral le oferă. În această idee, următoarele avantaje nu pot fi trecute cu vederea.

Administrarea de magneziu determină un somn mai bun

Insomnia este un simptom comun al deficitului de magneziu. Persoanele cu un nivel de magneziu scăzut adesea experimentează un somn neliniștit, trezindu-se frecvent în timpul nopții. Menținerea nivelului sănătos de magneziu duce adesea la un somn mai profund și mai intens.

Magneziul joacă un rol important în susținerea somnului profund, regenerant, prin menținerea nivelurilor sănătoase de GABA, un neurotransmițător care promovează somnul. Cercetările indică faptul că magneziul suplimentar poate îmbunătăți calitatea somnului, în special la persoanele cu insomnii. Acesta poate ajuta, de asemenea, tipul de insomnie care este legat de sindromul picioarelor neliniștite.

Magneziul contribuie la reducerea stresului și îmbunătățirea stării de spirit

Magneziul crește nivelul de GABA, care încurajează relaxarea, precum și somnul. Nivelurile scăzute de GABA din corp pot face dificilă relaxarea. Magneziul joacă, de asemenea, un rol cheie în reglarea sistemului de reacție la stres al organismului. Deficitul de magneziu este asociat cu stresul crescut și anxietatea. Cercetări recente indică faptul că deficiență de magneziu poate afecta negativ sănătatea intestinului și este legată de comportamente de anxietate.

S-a dovedit că magneziul suplimentar are un efect stabilizator asupra stării de spirit. Acest mineral esențial este eficace în ameliorarea simptomelor de anxietate ușoară până la moderată și de depresie ușoară până la moderată.

Magneziul susține sănătatea osoasă

Magneziul are un rol critic în formarea oaselor și în menținerea densității osoase. Rolul magneziului în sănătatea oaselor devine din ce în ce mai clar odată cu vârsta. Aportul mai mare de magneziu este legat de o densitate osoasă mai mare la bărbați și femei mai în vârstă. La femeile aflate în postmenopauza, s-a dovedit că magneziul îmbunătățește masa osoasă.

Magneziul are o contribuție majora în sănătatea cardiovasculară

Unul dintre cele mai importante beneficii ale magneziului constă în reglarea funcției musculare pe întreg corpul, incluzând mușchiul cardiac. În organism, magneziul ajută inima să mențină un ritm sănătos. De asemenea, ajută la reglarea tensiunii arteriale și la producerea de colesterol. Aportul alimentar ridicat de magneziu este legat de mortalitatea redusă semnificativ la persoanele cu risc ridicat de boli cardiovasculare.

Deficitul de magneziu este legat de inflamații nesănătoase și de markeri inflamatori crescuți, inclusiv proteine ​​C-reactive sau CRP. Studiile au arătat că adulții care nu obțin suficient magneziu sunt mai susceptibili să aibă niveluri mai mari de CRP, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

La persoanele cu hipertensiune, magneziul suplimentar poate scădea tensiunea arterială, potrivit cercetărilor. Magneziul este un reductor eficient al tensiunii arteriale la adulții sănătoși cu hipertensiune arterială și la adulții care au hipertensiune arterială și diabet.

Pe lângă reglarea tensiunii arteriale, magneziul este utilizat pentru a trata alte afecțiuni cardiovasculare, printre care:

  • aritmie;
  • angină;
  • boala coronariană;
  • colesterol;
  • prolapsul valvei mitale.

Nu în ultimul rând, magneziul susține sănătatea metabolică

Magneziul are o funcție importantă în reglarea glicemiei și în metabolizarea glucozei din organism. Nivelurile mai mari de magneziu sunt asociate cu un risc mai mic pentru diabetul de tip 2. Nivelurile scăzute de magneziu din organism sunt legate de rezistența la insulină. Persoanele cu diabet zaharat de tip 2, 25-38% sunt de asemenea deficiențe în magneziu, potrivit cercetărilor.

În concluzie, cu o suită de avantaje, acest mineral asigură un plus de sănătate organismului uman, fiind recomandat pentru prevenirea și ameliorarea a numeroase afecțiuni.

Site Footer