Suplimente nutritive pentru sanatate Hard Body

De ce e bine sa folosim suplimente nutritive?

Am ales această temă întrucât, în ultima perioadă, ne-am confruntat din ce în ce mai des cu întrebări referitoare la calitatea, conținutul și chiar rolul produselor noastre. Abordarea acestui articol este una de ansamblu; în viitorul apropiat vom publica o serie de materiale aprofundate pentru a oferi explicații detaliate celor care sunt interesați să cunoască mai bine latura științifică din spatele acestui domeniu.

Între timp, va dorim lectură plăcută!

Despre suplimente nutritive:

Suplimentele nutritive îți pot aduce avantaje din punct de vedere al sănătății, optimizându-ți procesele interne și aducându-ți rezultate mai rapide. Nu există un supliment magic care te va face cel mai rapid, cel mai bine defint, dar cu siguranță suplimentele te vor ajuta în performanța sportivă. În articolul de astăzi vom explica pe scurt rolul suplimentelor și cum ne ajută acestea.

Datorită nutrienților și substanțelor pe care le conțin, suplimentele nutritive ajută persoanele care depun un efort fizic susținut să dezvolte mai multă forță, energie, rapiditate, vigoare musculară și să beneficieze de o refacere mai rapidă.

Suplimentele nutritive utilizate de sportivi sunt:

Proteine

Sunt esențiale pentru o bună dezvoltare a organismului, contribuie la dezvoltarea masei musculare și ajută la refacerea țesuturilor musculare lezate în timpul efortului fizic intens. În plus, au un important rol în toate procesele biochimice, biofizice și fiziologice ale organismului.

Carbohidrații

Carbohidrații reprezintă principala sursă de energie a corpului: creierul, mușchii și țesuturile din organism se bazează predominant pe existența unui flux neîntrerupt de carbohidrați ce satisfac cererile urgente de energie, dar și pe cele pe termen lung. În timpul efortului anaerob, corpul se bazează într-o proporție foarte mare pe carbohidrați ca sursă de energie. Astfel, cantitatea de carbohidrați stocată în organism va influența rezistența și energia disponibilă în timpul efortului.

Vitamine

Esențiale pentru funcționarea organismului în parametri optimi și pentru performanța atleților profesioniști (în special tiamina, riboflavina, vitamina B6, B2 și acidul folic).

Sărurile minerale

În timpul efortului, prin procesul de transpirație se elimină electroliți esențiali (calciu, potasiu, magneziu) și sodiu. Hidratarea eficientă contribuie la maximizarea performanțelor sportive prin prevenirea accidentărilor și a deshidratării.

Cafeina și Ceaiul Verde

Efectul cafeinei îmbunătățește performanțele sportive și diminuează senzațiile de oboseală, crește nivelul de atenție și furnizează un impuls energetic. Extractul de ceai verde ajută, de asemenea, la suplimentarea producției de energie și are rol în arderea grăsimilor.

Creatina

Creatina este o substanță produsă în mod natural din aminoacizi la nivelul ficatului și rinichilor  și este stocată în mușchi. Acest supliment ajută la creșterea randamentului muscular în exercițiile repetitive de intensitate ridicată, precum ridicarea de greutăți, sprintul sau sporturile de forță.

Glutamina

L-Glutamina este un aminoacid ce minimizează epuizarea musculară și îmbunătățește metabolismul proteinelor. Este benefică în mod special celor care țin o dietă pentru eliminarea grăsimii și doresc să își păstreze masa musculară.

Beta-Alanina

Acest aminoacid neesențial este folosit de sportivii de performanță, în special de atleți, cicliști, canotori, înotători, tenismeni. Studiile arată că un consum susținut de beta-alanină contribuie la elminarea acidului lactic din mușchi. Consumată pe termen lung, beta-alanina îmbunătățește capacitatea de contracție musculară.

Testosteron

Susține axul hormonal al corpului la bărbați, contribuie la creșterea performanței, la creșterea masei musculare și îmbunătățește capacitatea de refacere a organismului.

Glucozamina

Este utilizată în tratarea osteoartritei, regenerarea și susținerea articulațiilor și cartilajelor. De aceea, este benefică atât persoanelor care fac sport cât și celor care au nevoie de suplimentarea cu glucozamină pentru susținerea funcțiilor articulare.

Va mulțumim pentru atenție!

Dacă v-a plăcut articolul nostru, nu ezitați să ne lăsați un comentariu sau să îl share-uiți cu prietenii.

Site Footer