masa musculara hardbody

Definiți-vă masa musculară

În curând va veni vara și cu toții ne dorim să arătăm bine fie că mergem la plajă, fie că umblăm într-un tricou sau rochie mulată.

Am să vă ofer în acest articol  două regimuri alimentare experimentate de mine, unul mai drastic, pentru cei care doresc să slăbească mai mult și altul puțin mai lejer.

Scopul acestui program alimentar este de a arde grăsimea și de a păstra masa musculară atât de greu câștigată. Dar să o luam pragmatic și anume ce trebuie să mâncați efectiv, începând cu trezirea de dimineață și terminând cu cina. 

Prima masă

Prima „masa” este formată dintr-un cocktail de fructe, mere, banane, grape-fruit, struguri, personal obișnuiesc să beau un suc de mere și grapefruit făcut proaspăt la storcător la care adaug Glutamina de la High Energy plus un complex de vitamine și minerale.

Deoarece îmi place să mă antrenez dimineața când sunt cel mai odihnit, următoarea gustare este o porție „babana” de proteine din zer și 1 gram de L-Carnitină după care „fug” la sală. Imediat după antrenament iau 8-10 pastile de aminoacizi și 2 măsuri de proteine. După circa 2 ore servesc o masă formată din 10 albușuri de ou „condimentate” cu ceapă, ciuperci și salată verde. 

A doua masă

Următoarea masă este o mare friptură din mușchi de vită la grătar sau teflon cu salată verde și ridichi. Penultima masă este pește la teflon (macrou, cod sau păstrav), prefer păstrăvul pentru că este mai gustos și relativ ieftin, pentru gust îl stropesc cu suc de lămâie. Dacă până la ultima masă mi se face foame servesc o porție de proteine.

Masa de seară

Ultima masa constă din brânză de vaci dietetică 0% grăsime. Având în vedere că este foarte greu de înghițit, o garnisesc cu castraveți murați. Nu uit să mai iau 1 gram de L-Carnitină și 10 grame de glutamină înainte de culcare.

Concluzii: după cum observați este un regim bogat în proteine și sărac în carbohidrați și grăsimi. Am descoperit că acesta e singurul mod de a arde eficient grăsimile. Al doilea regim se adresează celor care au un metabolism mai rapid sau au de slăbit mai puțin, el este aproape la fel ca primul numai că la masa numărul 3 si 4 puteți adăuga o sursă de carbohidrați cum ar fi: cartofii fierți sau copți, orezul sau pâinea cu graham. 

Vă doresc succes și… să ne vedem…cu masa musculară definită!!!

Site Footer