mituri despre fitnessul feminin

Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

În lumea fitnessului circulă o serie de mituri și idei legate de alimentație, exerciții, diete, ridicarea greutăților sau efectuarea antrenamentelor în mod regulat. Iată care sunt cele mai frecvente 6 mituri pe care sexul feminin le consideră adevărate.   

Mituri despre antrenament

1.Ridicarea greutăților mari vă va face să arătați ca un bărbat

Nici nu puteam începe cu un alt mit. Cu siguranță ați auzit acest clișeu de milioane de ori. Este adevărat că orice femeie care lucrează cu greutăți mari în timp va deveni mai puternică, dar acest lucru nu înseamnă că fizic va arăta precum un bărbat. 

Femeile produc doar o fracțiune de testosteron – hormonul care ajută la creșterea masei musculare, comparativ cu bărbații. Chiar și antrenoarele de fitness cu ani de experiență în spate nu obțin mușchii voluptoși pe care îi puteți vedea la bărbații care practică culturism. Desigur, atât bărbații cât și femeile care își injectează testosteron sau anabolizanți vor promova în exces creșterea masei musculare. Totuși, așa ceva este pe lângă a ceea ce se poate obține pe cale naturală.

În general, procesul formării masei musculare și forței durează zeci, dacă nu sute de ore de antrenament. Având o masă musculară mai slabă puteți arde mai multe calorii într-o zi și veți rămâne mai slabă. Așadar, nu vă fie frică să faceți exerciții și cu greutăți mai mari. 

2.După ce încetați să mai faceți exerciții, mușchii se transformă în grăsime

Este pur și simplu imposibil. În prezența unei alimentații corecte și a relaxării adecvate, masa musculară crește ca răspuns la un plan de antrenament greu și anume printr-un proces numit hipertrofie.Dar când încetați să mai ridicați greutăți apare opusul și anume – atrofie (mușchiul începe să se micșoreze). Fibrele musculare nu se transformă într-un mod miraculos în celule grase, fibrele musculare se micșorează pur și simplu. 

Dacă renunțați la o dietă echilibrată și o înlocuiți cu alimente nesănătoase din punct de vedere nutrițional sau un exces de calorii, greutatea corporală va crește și se va înclina să depoziteze mai multă grăsime corporală. Ceea ce a fost cândva un mușchi ferm și puternic acum va deveni un mușchi slab.

Combinați antrenamentele de forță cu o alimentație sănătoasă. Dacă sunteți nevoiți să luați o pauză datorită unei accidentări, reduceți aportul de hrană, mențineți o alimentație sănătoasă și găsiți variante de a face exerciții în condiții de siguranță. 

3.Pentru a obține un posterior ferm și rotund, trebuie să lucrați picioarele în fiecare zi

Când vine vorba de antrenamente cu greutăți pentru formarea mușchilor și a posturii există o regulă clară: În sala de forță lucrați din greu după care acordați-vă o perioadă de refacere de 48-72 ore între antrenamentele individuale.

De ce? Tot acest efort pe care îl depuneți în sala de forță stimulează creșterea masei musculare. În realitate, refacerea și reconstrucția se desfășoară în timpul somnului cu condiția să respectați alimentația sănătoasă în zilele ce urmează. Dacă nu vă acordați timp pentru refacere se va reduce capacitatea de creștere a masei musculare. În schimb, antrenamentele dese pot duce la suprasolicitare fizică, iar rezultatele se vor lăsa așteptate.

Este important de menționat că puteți efectua mai des exercițiile aerobice care includ partea inferioară a corpului, deoarece dezvoltă capacitatea de rezistență (antrenamentul de rezistență acționează rapid asupra fibrelor musculare) Exercițiile cardio vă ajută la definirea părții inferioare a corpului  și pot fi efectuate mai des, dar nu vă ajută la formarea posteriorului așa cum vă ajută exercițiile cu greutăți. 

Mituri despre nutriție

1. Excesul de proteine este dăunător

Dacă vă antrenați din greu, ar trebui să vă asigurați că nu subestimați consumul de aminoacizi. Femeile care urmează o dietă cu conținut scăzut de calorii ar trebui să țină cont de consumul de proteine. Este posibil să nu puteți dezvolta masă musculară și organismul dumneavoastră va direcționa aminoacizii către alte procese metabolice.

Asigurați-vă că obțineți toți aminoacizi esențiali, consumați proteine din surse diferite, în special dacă aveți o dietă vegetariană.

Un mod simplu de a ține minte câte grame de proteine trebuie să consumați zilnic este să cunoașteți greutatea voastră corporală în livre britanice. Așadar, dacă greutatea voastră corporală este de 125 livre britanice, încercați să luați 125 grame de proteine împărțite în mesele din timpul zilei. Dacă vi se pare greu să consumați o astfel de cantitate de proteine, apelați la suplimente pe bază de proteine. 

2. Dacă veți mânca trei sau mai multe mese pe zi vă îngrășați

Mai important decât numărul meselor este cantitatea totală de calorii consumate. Dacă veți consuma mai multe calorii decât reușiți să ardeți o să ajungeți să vă îngrășați, în schimb, dacă veți consuma mai puține calorii decât ardeți veți slăbi. 

Teoretic, dacă consumați cantități similare de calori în cele șase mese pe zi așa cum faceți în cele trei mese pe zi, o să vă îngrășați. Și în cazul acesta corpul primește un aport constant de aminoacizi, care contribuie la creșterea masei musculare. 

La muncă sau la școală luați-vă un snack bogat în proteine sau batoane proteice. Astfel, veți cheltui mai puțin pentru alimente nesănătoase atunci când vi se va face foame între mese. 

3. Femeile nu au nevoie de suplimente nutritive

Poate vă surprinde, dar întradevăr femeile nu au nevoie de suplimente nutritive. Nu aveți nevoie de suplimente nutritive în cazul în care aveți o dietă echilibrată și bogată în proteine și mâncați șase mese pe zi. Dar, pentru majoritatea femeilor care nu au timp este foarte greu să respecte acest regim. În cazul acesta este bine să folosiți suplimente nutritive ca o asigurare nutrițională.

Consumul zilnic de multivitamine ajută la sigurarea cantității necesare de vitamine și minerale, pe care poate nu le obțineți din alimentație. Uleiul de pește, acizi grași omega-3 oferă mai multe avantaje – începând cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, la susținerea imunității și a sănătății în general, până la lubrifierea articulațiilor.

După o zi lungă și istovitoare consumul unui produs de pre-workout pe bază de cafeină vă poate ajuta ocazional. O serie de avantaje pentru formarea masei musculare oferă și proteina din zer, care vă ajută în special în timpul refacerii musculare. În timp ce este posibil să nu aveți nevoie de toate suplimente nutritive de anduranță folosite de bărbați, suntem de părere că un supliment adecvat poate aduce progrese considerabile.

Gândiți pozitiv, pregătiți-vă un program de antrenament potrivit, adoptați o dietă adecvată și folosiți suplimente potrivite. Nu permiteți ca aceste mituri să vă îndepărteze de atingerea obiectivelor voastre.

Site Footer