Masa musculara

Iată 7 metode de recuperare rapidă după antrenamente

Odihna și recuperarea sunt esențiale după efectuarea exercițiilor la sală pentru că au un impact mare asupra următoarelor voastre performanțe sportive și astfel vă permite să vă antrenați mai eficient.

În timpul antrenamentelor ardeți o mulțime de calorii și asta se întâmplă și după. Fără a vă recuperare eficientă puteți pierde pe lângă depozitele de grăsime și masă musculară pentru că aceasta se formează exclusiv după antrenament. Pentru asta aveți nevoie de suficientă recuperare, o alimentație echilibrată și un somn de calitate.

Mușchiul are nevoie de un timp pentru regenerare, iar refacerea țesutului muscular durează între 24-48 de ore. De aceea, antrenamentele frecvente fără o odihnă adecvată vă pot afecta masa musculară și nu vă ajută la formarea acesteia.

Pentru o regenerare rapidă după un antrenament lung este necesară completarea depozitelor de glicogen și astfel inițiați refacerea și adaptarea țesutului muscular. Pentru a maximiza nivelul glicogenului muscular, trebuie să consumați carbohidrați.

Alimentația echilibrată

După terminarea antrenamentelor aveți senzația de foame? Nu trebuie să neglijați această senzație, deoarece aveți nevoie de combustibil. Hrana după antrenament este esențială pentru o bună funcționare a mușchilor. 

Nutrienții importanți pentru regenerarea masei musculare sunt carbohidrații și proteinele.

Organismul descompune proteinele în aminoacizi care sunt blocuri de construcție ale fibrelor musculare. Fără proteine, mușchii obosiți nu se pot regenera, sau dacă se regenerează atunci corpul ar consuma aminoacizi din alte surse, ceea ce cu siguranță nu vă doriți.

Consumați de asemenea vitamine și minerale pentru că sunt și ele substanțe importante care contribuie la utilizarea mai eficientă a beneficiilor proteinelor și ajută și la eliberarea hormonilor necesari pentru regenerare.

Nu uitați de hidratare

Apa joacă un rol important în recuperare și contribuie la buna funcționare a proceselor din corp permițând recuperarea mușchilor obosiți după antrenament.

Mușchii noștrii sunt formați din 75% apă. Hidratarea promovează regenerarea mușchilor, îmbunătățește digestia și reduce oboseala.

Trebuie să aveți un somn odihnitor

Somnul este important pentru că în timpul acesta corpul eliberează hormoni de creștere și promovează arderea grăsimilor.

Pentru că noaptea anumite funcții ale corpului sunt inactiv, corpul are timp suficient pentru a repara țesuturile deteriorate.

Prin urmare aveți grijă să dormiți între 7 – 8 ore pe noapte.

Ameliorați durerea cu gheață și băi reci

Dacă va antrenați intens la sală sau vă pregătiți pentru un concurs nu veți scăpa de dureri pentru că mușchii se rup și astfel se ajunge la mici inflamații și astfel corpul suferă. De asemenea pot apărea și întinderi musculare.

Gheața ameliorează durerea pe zona afectată sau puteți încerca cu o baie rece pentru regenerarea și reducerea durerilor musculare după antrenamente intense.

Încercați și masajul

Masajul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și relaxează și mușchii încordați.

Cu toate acestea, vă puteți masa singuri mușchii cu o rolă fitness. Fitness roller este de ajutor pentru un masaj eficient în îmbunătățirea mobilității generale, creșterea dimensiunii musculare și relaxarea membrelor rigide.

Nu uitați de stretching

Exercițiile pentru stretching făcute în mod regulat oferă multe beneficii. Stretchingul poate crește flexibilitatea voastră care este un factor important pentru mobilitate și îmbunătățește postura corpului. În plus, stretchingul făcut timp îndelungat reduce stresul și elimină durerea. 

Încercați refacere activă

Cea mai bună modalitate de a vă recupera după un maraton sau antrenament intens este chiar refacerea activă adică să faceți exerciții la o intensitate scăzută imediat după terminarea unei sesiuni de antrenament greu.

Refacerea activă poate include jogging sau mersul cu bicicleta într-un ritm lent. Această regenerare diferă de una clasică prin faptul că aceasta durează mai mult decât câteva minute. Prin urmare, poate fi considerată o prelungire a planului de antrenament.

Nu uitați de recuperarea după antrenament pentru că este o parte cheie a realizării obiectivelor voastre.

Puteți de asemenea să consumați suplimente nutritive precum băuturi de refacere, produse pre-workout, băuturi energizante cu electroliți, tablete pentru hidratare, pudre proteice sau aminoacizi.

Site Footer