Obține articulații puternice

Iată cum poți avea articulații mai puternice

Cu siguranță știm ce înseamnă o durere de articulații care ne ucide antrenamentul la sală și astfel randamentul nostru scade.

În mod normal, suprafața netedă a articulației și lichidul lubrifiant, numit lichid sinovial, ajută oasele să se frece între ele. Totuși, sănătatea articulațiilor tinde să se deterioreze odată cu vârsta ca rezultat al uzurii normale, pe măsură ce membranele și fluidele protective încep să se usuce în timp.

Dacă acest lucru are loc în mod natural, care este impactul antrenamentelor cu greutăți asupra deteriorării articulațiilor? Mai important, ce putem face ca să evităm deteriorarea lor și să grăbim procesul de reparare?

Aceste întrebări au pus probleme serioase cercetătorilor din medicina sportivă care susțin că severitatea problemelor articulare de care suferă atleții se datorează în mare parte antrenamentelor intense cu greutăți. De fapt, conform cunoscutului medic sportiv Will Brink, artrita este cea mai comună problemă articulară întâlnită la atleții ce se antrenează cu greutăți.

Repararea naturală a articulațiilor

Jeff S. Volek, cunoscutul nutriționist sportiv de la Universitatea din Connecticut, susține că, indiferent dacă ai sau nu dureri articulare, este înțelept să te orientezi către nevoile nutritive ale cartilagiilor și ligamentelor.

El a menționat, de asemenea, că tratamentele cu substanțe antiinflamatoare nesteroidiene pentru artroze acute țintesc mai mult spre ameliorarea durerilor de articulații și fac puțin sau nimic pentru corectarea cauzelor. Aceste tratamente includ folosirea de substanțe antiinflamatoare și injecții cu cortizon și pot avea efecte adverse serioase dacă sunt folosite pe termen lung.

În contrast, vom prezenta o listă de ingrediente naturale care se găsesc și în GLC2000 în mare parte și care și-au arătat nu doar abilitatea de a reduce durerea și inflamația articulară, ci și îmbunătățirea structurii articulației și promovarea vindecării și reparării acesteia.

Condroitina

Este o substanță care constă în lanțuri repetate de molecule, care sunt asemănătoare gelului din încheieturi. Condroitina este un constructor important al cartilagiilor, furnizează material pentru structura acestora, atrage apa și nutrienții și previne producția de enzime dăunătoare. În afară de lubrifierea încheieturilor, condroitina stimulează, de asemenea, producția unor proteine numite proteoglicani (molecule mari ce se leagă de apă) și glicozaminoglicani (proteine care leagă apa în cartilagii) în articulații.

Întâmplător, glicozaminoglicanii sunt moleculele ce servesc drept cărămizi pentru producerea de cartilaj nou, sănătos. Mai mult, pierderea de sulfat de condroitină din cartilagii este un factor major către osteoartrită.

În acest punct, oamenii de știință din departamentul de reumatologie al spitalului Pitie-Salpetriere din Paris, au efectuat un studio, dublu-orb, pe 127 de pacienți care sufereau de osteoartrită la genunchi. Fiecare pacient a primit 1.200 mg de sulfat de condroitină zilnic, timp de trei luni, iar la finalul studiului s-a observat îmbunătățirea generală a simptomelor și a mobilității.

Adițional, cercetători de la Universitatea Autonoma din Barcelona au raportat scăderea durerilor după tratamentul cu sulfat de condroitină începând cu săptămâna a 4-a din cele 12, cât a durat studiul.

Doza sugerată: 1.200 mg zilnic.

Glucozamina

Asemenea sulfatului de condroitină, glucozamina este un constituent major în articulațiile corpului. De fapt, este unul din principalele substraturi folosite în biosinteza macromoleculară care formează cartilagiul articular (cartilagiul care acoperă suprafața oaselor). Principala funcție a sulfatului de glucozamină este accelerarea producției de țesut conjunctiv pentru rețeaua de fibre care țin articulațiile strânse.

Fiind principalul component al acestei rețele de fibre și jucând un rol cheie în producerea de lichid sinovial și ajutând la sinteza glicosaminoglicanului, producția de glucozamină și suplimentarea ei este critică pentru menținerea articulațiilor sănătoase.

În compoziția suplimentului nutritiv GLC2000 se găsesc toate cele 4 forme de glucozamină precum: Clorhidrat de glucozamină, Sulfat sodic de glucozamină, Sulfat potasic de glucozamină și N-Acetil D-Glucozamină.

Doza recomandată: 1.500 mg zilnic.

Turmeric (curcuma)

Este o plantă nativă din Indonezia și sudul Indiei. Este folosită deja de secole în medicina tradițională din India pentru tratamentul antiinflamator de orice fel, inclusiv al artritei. Mare parte din beneficiile ei vindecătoare sunt atribuite ingredientului activ numit curcumină.

Ceea ce este interesant la acest ingredient, privind impactul asupra sănătății articulațiilor, este abilitatea lui de stopare sau inhibare a activității inflamatorii a diverselor substanțe.

Doza sugerată: 1.200 – 1.800 mg pe zi.

În timp ce scopul fiecăruia dintre noi este diferit, de la arderea grăsimilor pentru a slăbi la adăugarea de masă musculară, este important să ne reamintim de cantitatea continuă de stres pe care o exercităm asupra articulațiilor.  Sănătatea articulațiilor este foarte importantă pentru noi toți așa că aveți grijă de ea cu suplimente nutritive de calitate.

Articulații puternice, antrenament de calitate!

Site Footer