Lecitina ajuta la slabit

Poate lecitina să ajute la slăbit?

Probabil că mulți dintre noi am apelat cu încredere la lecitină în perioada examenelor de tot felul, atunci când am fost stresați sau atunci când am avut diverse tulburări de memorie. Însă de curând specialiștii au mai descoperit un beneficiu al acestui aminoacid: te jută să și slăbești!

Asta pe lângă faptul că ne ajută să reducem cantitatea de grăsimi din sânge! Alături de carnitina, colină și coenzima Q10 împiedică depunerea colesterolului pe artere.

L-carnitina, colina, coenzima Q 10, lecitină sunt substanțe asemănătoare vitaminelor pe care, în ultima vreme, puteți să le luați din numeroase suplimente alimentare, recomandate în perioadele în care organismul este suprasolicitat, în post sau în curele de slăbire. Ideal însă ar fi să le preluăm din alimente integrale, importante în dietă deoarece, fără ele, nutrienții nu pot fi utilizați la maxim. Spre exemplu coenzima Q 10 e vitală în orice dietă, nu doar în cea pentru reducerea greutății.

Fără coenzima Q10 nu se poate elibera energia din alimente!

Sursele de aminoacizi din alimentație

Organele de animal tânăr, precum vițel, miel și, în special, din inimă sau alte viscere. Mai mult, toate aceste substanțe împiedică apariția arterosclerozei si  facilitează arderea grăsimilor. Astfel, se reduce și greutatea corporală. Colina reduce colesterolul din sânge. O puteți găsi în tărîțe, gălbenuș de ou, lapte, drojdie de bere, soia și uleiuri vegetale.

Aceleași alimente conțin lecitină. Soia este o sursă excepțională de lecitină, iar efectul ei se exercită prin împiedicarea depunerii grăsimilor pe artere. Introduceti in alimentatie iaurtul de soia, laptele de soia, tofu, tempeh, stropiti cu sos de soia de calitate, pestele la gratar sau salatele de legume preparate la abur sau la plita.

Edamamele sunt o sursă bună de soia și pot fi pregătite ușor la cuptor, cu puțină sare grunjoasă, pot fi servite ca aperitiv, saturând rapid si inhibând pofta de mâncare.

Toate aceste substanțe împiedică organismul să transforme inclusiv zaharurile în grăsimi periculoase pentru artere. Se știe că, mai mult de 50% din cazurile de arteroscleroză, provin din consumul excesiv de zahăr rafinat și nu din consumul excesiv de grăsimi.

Chiar dacă au efecte dovedit benefice, toți acești compuși, luați doar din suplimente sintetizate, nu aduc beneficii de 100%, așa cum aduc aminoacizii proveniți din surse naturale. Oricum, este totuși un beneficiu în lipsa total a acestora din alinentatie, dar trebuie să conștientizăm că, nu putem contracara o dietă total dezechilibrată doar cu un pumn de astfel de substanțe, de la farmacie!

Combinația „natură plus substanțe de sinteză” echilibrate în mod logic în acord cu vârsta și alte probleme, cu ajutorul unui medic, reprezintă cheia sănătății!

Site Footer