un baton energizant poate inlocui o masa

Un Baton Energizant poate înlocui o masă?

Poate la un moment dat, mulți dintre noi am folosit un baton energizant într-o dietă sau înainte de a merge la sală pentru un plus de energie și vitalitate.

Cum putem înlocui o masă? Ce putem mânca atunci când ținem o dietă și facem sport?  Fie că ești în proces de remodelare corporală și slăbire, fie că faci sport de performanță, numărul caloriilor contează foarte mult și uneori nu ai cum să  mănânci exact ceea ce trebuie, și atunci ce faci?

Înlocuirea unei mese nu înseamnă consumul de produse de patiserie sau sandwichuri ci consumarea unui baton energizant. Ce sunt aceste batoane? De ce sunt recomandate? Ce ar trebuie să conțină? De ce recomandă medicii nutriționiști aceste batoane energizante?

Batoanele energizante înlocuiesc foarte bine o masă. Sunt recomandate de medicii nutriționiști atât pentru sportivi cât și pentru persoanele care au o dietă echilibrată și care fac sport.

Ce sunt batoanele energizante?! De ce să le consumăm?

Batoanele energizante sunt din cereale și unele pot conține fructe sau ciocolată. În magazine mai sunt denumite și batoane proteice, batoane nutriționale și sunt varianta cea mai bună pentru a înlocui o masă. Rolul principal a acestor batoane este de a vă da energie și de a vă asigura necesarul caloric organismului dumneavoastră. Ce ar trebui să conțină aceaste batoane? De ce sunt ele bune pentru a înlocui o masă?

Iată trei ingrediente sănătoase pe care batoanele energizante trebuie să le conțină:

  • Cereale integrale- fulgii de ovăz sunt ingredientul principal în batoanele energizante. Cerealele integrale sunt o sursă sănătoasă de carbohidrați, iar combinate cu fructele, pot forma o masă foarte bună. Cele mai multe cereale conțin fulgi de ovăz.
  • Alune și semințe sau mai bine zis, grăsimile bune care sunt o sursă foarte bună de proteine și fibre. Alunele și semințele sunt o sursă nutritivă foarte bună.
  • Fructele uscate din batoanele energizante sunt de fapt îndulcitor natural. Avantajul fructelor uscate este că sunt pline de vitamine și minerale, au doza optimă de zahăr pentru organism și dau o aromă aparte batonului energizant.

Un Baton energizant cu fructe sau un baton energizant cu cereale înlocuiește foarte bine o masă. Dar cum alegem un baton energizant? În primul rând trebuie să ne uităm la numărul de calorii, după aceea la numărul de carbohidrați, la raportul carbohidrați-proteine.

Se recomandă ca batoanele energizante să înlocuiască una dintre mesele principale ( de preferat, micul dejun sau cina)  și pot fi consumate chiar și două batoane zilnic, practic înlocuind două mese.

Batoanele energizante, masa pe care o puteți lua oriunde și oricând

Un alt avataj al batoanelor energizante este că aceste batoane pot fi oriunde luate cu dumneavoastră. Nu vă ocupă mult loc în geantă, nu necesită condiții speciale de păstrare și nu costă nici foarte mult. Batoanele energizante sunt din toate punctele de vedere masa potrivită.

Site Footer